Toimitussisältö | Tulosta |  Shkposti

Paanajärven kyly kootaan valmiiksi kotipihallesi. Toimitus sisältää kaiken perinteisessä saunassa tarvittavan lukuunottamatta kiuasta lisätarvikkeineen. 

Kokenut hirsirakentaja voi koota kylyn myös itse.

Voit kysyä lisätietoja ja tilata oman saunasi "Ota yhteyttä" -linkistä sivun yläreunan valikosta! Kysy myös esittelymahdollisuutta.

  

TOIMITUS SISÄLTÄÄ:       

  

-Hirsikehikon

-Eristeet hirsivarauksiin

-Päätyjen laudoituksen

-Ovet, ikkunat, karmit

-Sisä- ja ulkokaton

-Perinteisen lomalankkulattian

-Karjalan perinteiset lauteet, pukutilan kiinteät penkit

-Paanajärven kylässä käsin tehdyt verho ja laudeliinat

-Rakennuslupaan vaadittavat rakennuslupakuvat, sekä tarvittaessa ohjeet rakennuslupaan vaadittavista asiapapereista

-valmiiksi pystytettynä tilattaessa saunan kokoamisen rakennuspaikalla alla tarkemmin kerrotuin ehdoin 

 

TOIMITUS EI SISÄLLÄ:

 

-kiuasta ja kiukaan palosuojausta

-sähkötöitä, jos jostain syystä haluaisit sähköt perinteiseen pihasaunaan. 

-vesi- ja viemäritöitä, jos kuntasi rakennustarkastus vaatii saunaan viemäröinnin.

-perustuksen pohjatöitä, jos rakennuspaikka sellaista vaatii.

-täytemultaa välikaton lämmöneristeeksi, jos välipohja päätetään tehdä perinteiseen tapaan. Toinen mahdollisuus on hieman nykyaikaisempi ja helpompi pellavatäyte. 

 

Tämän sivun lopussa tarkempia tietoja ja ohjeita kiuas-, viemäri- ja perustustöistä!

 

PYSTYTYS SISÄLTÄÄ:

 

-kehikon pystytyksen ja tilkitsemisen

-sisä- ja ulkokaton rakentamisen käyttökuntoon lukuunottamatta välikaton maatäytettä. Perinteinen Vienan Karjalan sauna lämmöneristetään yksinkertaisesti lappamalla maata saunan välikaton päälle. Multa - hiekka -sekoituksen rahtaaminen Vienasta asti ei ole kuitenkaan järkevää.

-Ikkunoiden ja ovien asentamisen + pielilautojen asentamisen 

 

PYSTYTYS EI SISÄLLÄ:

 

-lattian ja lauteiden asentamista. Koska kiuas ei sisälly saunapakettiin ja kiuasmallit vaihtelevat jatkuvalämmitteisestä tehdaskiukaasta aina ikiaikaiseen rauniosavukiukaaseen, kiukaan kanssa yhteensopivan lattian rakentaminen on hankalaa. Etukäteen asennettu lattia teettää myös lisätöitä kiukaan asentamisvaiheessa. 

-välikaton maatäytteen lappamista   

 

LISÄTIETOJA: 

 

Kiuas tehdään Paanajärvellä perinteisestilatomalla kivet suoraan maan päälle. Muun osan lattiasta peittää lankkulattia. Tämä tapa on mahdollinen nykyäänkin, jos paikallinen rakennusvalvonta antaa siihen luvan.  

 

Nykyaikainen savukiuas rakennetaan yleensä 10 cm vahvan betonilaatan varaan.  

 

Paanajärvellä kiuasta ei ympäröidä palonsuojamuurein. Suomen palomääräykset vaativat kuitenkin suojaukset, joista toimitetaan ohjeet saunan tilaajille.  Helpoiten jatkuvalämmitteinen kiuas suojataan valmiilla teräksestä tehdyllä palonsuojalla, jonka saa useimpien kiukaiden lisävarusteena. Savukiukaan suojaus hoituu valmisharkoista muuratulla suojaseinällä.  

 

Saunan jätevesien hoito on yleensä helppoa ja halpaa: yksinkertainen ratkaisu on asentaa lattialankkujen alle kalteva vesivaneri, joka ohjaa vedet käsittelysäiliöön. Käsittelysäiliössä veteen sekoittuu puhdistuskemikaali, minkä jälkeen vedet voidaan johtaa maastoon. Säiliö maksaa halvimmillaan alle 200 euroa. Säiliön läpimitta on n. 1 metri.

 

Toimitukseen sisältyvät ohjeet lattian alle rakennettavan yksinkertaisen viemäriratkaisun rakentamiseksi.   

 

Paanajärvellä perustus laaditaan perinteiseen tapaan perustuskivien päälle. Jos pohja on esim. kalliota, kivet eivät tarvitse minkäänlaista valua.   

 

Jos maaperä on pehmeää, asiakkaan tulisi varmistaa maaperän kantavuus ennen toimitusta esim. valamalla pienet anturat nurkkakivien alle. Anturan valamisesta toimitetaan ohjeet rakennuslupakuvien yhteydessä. 

 

 

 

 


 
© Paanajrven puusta Oy 2006 - Design paakeskus.com