Kuvia Paanajärveltä | Tulosta |  Shkposti

Image

Kesäinen iltapäivä Paanajärvellä. Kylyt lämpiävät Kemijoen rannassa. Jokaisen talon rannassa on kyly, laituri ja vene. Asukkaat itse elävät osittain omavaraistaloudessa - suuri osa ruoasta tulee kasvimaalta tai vedestä.

Image

 

Image

 

Image

Omavaraiselinkeinojen lisäksi työtä kylään tuovat saunojen ja veneiden rakennus sekä arkkitehtoonisesti arvokkaan kylämaiseman restaurointityöt, joihin on palkattu vanhan Paanajärven kylän sekä n. kilometrin alavirtaan sijaitsevan Uuden Paanajärven kylän asukkaita.

 

Tässä rakennetaan taloa Grigorille, jonka asumus paloi muutama vuosi sitten. Rakennustekniikka on sama karjalainen hirsitekniikka kuin vanhoissakin taloissa. Pari vuoden harmaantumisen jälkeen uusi talo ei eroa mitenkään vieressä olevista satavuotiaista taloista! 

Image

 

Image

Grigorin talon lisäksi miehet entisöivät vanhaa taloa kylän keskellä sekä rakensivat saunaa suomalaiselle ostajalle. Saunahirret odottavat kuljetusta Suomeen. 

 

Image

 

Image

Grigorin talotyömaalta otetussa kuvassa näkyy kylän perusrakenne: talot on rakennettu vierekkäin kyläraitin kahta puolta. Kylä jatkuu toiseen suuntaan, joka ei näy kuvassa, vielä n. puolen kilometrin verran. Lisäksi osa taloista on joen vastarannalla saaressa.

Image 

 

Image

Heinäaikaan talojen pihat niitetään heinäksi kylän muutamille lehmille ja lampaille. Karjalaisen suurtalon tapaan saman katon alle mahtuvat niin asuintilat, varastot kuin heinälatokin.

Image

Vene on Paanajärven kylän auto. Sillä piipahdetaan vastarannalla kylässä tai Uudessa Paanajärvessä kaupassa.

Image

 

Image

Matvei ja Nikolai hankkivat käyttörahaa - pojat myivät naapuritaloon päivälliskalat palatessaan kalareissulta aamukahdeksan aikaan.

Image 


 
© Paanajrven puusta Oy 2006 - Design paakeskus.com