MINIKARJALAISTALO | Tulosta |  Shkposti

MinikarjalaistaloMinikarjalaistalo on suunniteltu asiakkaidemme mökki ja kohtuutalo toiveiden mukaiseksi. Sen pohjamitat ovat saman kuin isossa Kylyssä eli n. 5,7 x 3,7 metriä. Saunakehikosta sen erottaa se, ettei siinä ole väliseinään ja se on kolme hirttä korkeampi riittävän huonekorkeuden takaamiseksi nykyaikaisilla eristevahvuuksilla. Kehikon korkeus on noin 3,3 metriä. Asuinkäytössä tilaan on luonteva muodostaa väliseinä palomuurista ja piipusta, kuten perinteisissä mummonmökeissä on tapana. Tulisijat voi laittaa silloin tupaan ja kamariin tai yhdistää varaavaksi muuriksi kuten Vienassa toisinaan näkee. Tällöin hirsinen väliseinä veisi vain suotta ylimääräistä tilaa sisältä.

 

 Perinteiseen talonpoikaiseen rakentamiseen on kuulunut aina kohtuus, jossa on aloitettu välttämättömistä asuintiloista ja -toiminnoista. Sitten tarpeen ja voimavarojen mukaan taloja on laajennettu. Tällaiseen tapaan sopii hirsikehikko erittäin hyvin, koska sitä voi kauttaaltaan kantavana rakenteena laajentaa mihin suuntaan hyvänsä. Minikarjalaistalossa on pyritty optimoimaan asuinkäyttötarkoitus ja säilyttämään aito arkaainen ulkonäkö ja ilme. Minikarjalaistalo ei kuitenkaan viittaa suoraan perinteiseen karjalaistalomalliin jonka alla on ruumatilaa eläimille. Karjalaista kehikossamme sen sijaan on pyöröhirsi ja veistetty karjalaisnurkka joka salvoksena on historiallinen ja elävä traditio Paanajärvessä.

 

Jotkut asiakkaamme ovat tehneet myös saunakehikoistamme kesämökkejä. Matalampi kehikko tekee tilasta asuinkäyttöön melko jämptin ja tämän vuoksi halusimme tarjota korkeamman mökkivaihtoehdon joka on kuitenkin saman kokoinen ja hintainen. Kehikko on mahdollista tilata sisältä pelkattuna mikä tarkoittaa kirveellä suoristettuna. Tällöin kyseessä on ns. D-hirsi joka merkitseen ulkoa pyöreää ja sisältä suoraa hirttä. Suoristetut hirsiseinät ovat makuasia. Sen voi kuitenkin sanoa, että sisustus on jonkin verran helpompaa suorien seinien kanssa kun kyseessä on eripaksuinen luonnonhirsi. Tätä uutuusmallia ei ole tuotu vasta kuin yksi Suomeen ja siitä saadaan valmiita kuvia vasta myöhemmin. Ison kylyn kuvista voi jo kuitenkin päätellä kokoluokan ja ilmeen.

 

 Toimitussisältö: Katso saunojen toimitussisältö. Minikarjalaistalon toimitus on täysin vastaava kuin Kylyn, kuitenkin ilman ikkunoita ja ovia. Saunojen ikkunat ja ovet ovat tyyliltään sopivia ja alkuperäisiä mutta eivät välttämättä sovellu esim. talvikäyttöiseen vapaa-ajan asuntoon. Halutessaan voi pakettiin saada saunatyyppiset ikkunat ja ovet tai erillistilauksena pyytää tarjousta tyyliin sopivista tiiviistä puusepänikkunoista ja ovista.

 
© Paanajrven puusta Oy 2006 - Design paakeskus.com