Paanajärven hirsisauna | Tulosta |  Shkposti

Paanajärven kyläläiset myyvät Suomeen vanhanajan kunnon savusaunoja, jotka he veistävät Vienan karjalaistyyliin.

Ei ole rentouttavampaa näkyä kuin savua tupruttava kyly eli karjalainen hirsisauna, johon on käytetty 20 kuutiota Vienan vanhaa puuta.


Jos haluat perinteisen kylyn, se tuodaan Paanajärveltä suoraan pihallesi tai mökkirantaasi. Voit koota kylyn itse, tai pystytysryhmämme voi koota sen puolestasi.

(Tarkemmat tiedot toimitussisällöistä sivulla "Toimitussisältö".)

 

Image 

Kylyjä veistetään tavallisimmin kahta kokoa: kuvassa näkyvää suurikokoista sekä hieman pienempää, perhekäyttöön paremmin sopivaa mallia (pituus 452 cm, josta 306cm saunaa ja 146 cm eteistä eli sintsoa, leveys 303 cm), mutta kokoa ja mallia voidaan muunnella tilaajan toiveiden mukaan.

 

Pienempään saunaan riittää normaalikokoinen kiuas. Suuremman kylyn löylyhuoneen tilavuus on n. 30 kuutiota, jolle useimmat kiuasvalmistajat suosittavat suurinta kiuastyyppiään. Toisaalta löylyttelijöitä mahtuu sisään kymmenkunta...

 

Kolmas vaihtoehto on kyly+kamari -malli, johon sisältyy perhekokoinen sauna ja n. 3 x 3 m kokoinen pieni saunakamari. Katso esimerkkikuvia tämän sivuston kuvaosioista (vasemman reunan linkeistä).

 

Saunapakettiin kuuluvat myös kylässä käsityönä tehdyt pellavaiset laudeliinat.

 

Jos klikkaat sivun vasemman reunan valikosta "Kuvia Suomeen tuoduista kylyistä", sivun lopussa on vielä kuva mallista, jossa erilliset kyly (sauna) ja aitta on katettu yhtenäisellä lautakatolla. Kahden "suut vastakkain" seisovan hirsirakennuksen väliin jää katettu alue vilvoitteluun saunan jälkeen tai oleskeluun muuten vain. 

 

Jos haluat lisätä saunaan perinteiseen kylyyn kuulumattomia osia kuten juoksevan veden tai sähköt, nämä työt eivät sisälly toimitukseen. Pystytysryhmämme voi eri sopimuksella tehdä myös toimitukseen kuulumattomia lisäosia. 

 
© Paanajrven puusta Oy 2006 - Design paakeskus.com